Один із найбагатших сезонів. Різноманітність кожного місяця вражає і підказує додавати більше свіжих продуктів щодня. Зелень, овочі — у кожне приймання їжі. Ягоди, фрукти — ідеальний десерт.
Літо
Червень
На початку літа ми потрапляємо у царство ягід. Полуниця, суниця, вишня й черешня завжди були основними на території України. Культивувати почали лохину, жимолость, іргу та три кольори смородини. З овочів підтягуються огірки, спаржа, перші ніжні кабачки, цукіні, а наприкінці місяця достигне броколі.
М'ясо та багато овочів — цибулі, зелені й молодої капусти, фенхелю й молодої картоплі на вугіллі. Запечена цвітна капуста, морквяні салати, стручкова квасоля з рибними котлетками, десяток способів готувати горошок, якщо свіжий набрид. Літо — сезон рясного врожаю.

Протягом усього літа триває сезон листкової зелені та духмяних трав.
Барбекю, вугілля та відкритий вогонь — один із найцікавіших та природних способів готувати їжу. Теплий сезон — саме для нього! Хрустка риба з молодими огірками, полуниця на десерт.
Липень
Літні овочі — основа тарілки. Вони і повноцінна страва, і гарнір, й інгредієнт. Їх їдять свіжими, приготованими на грилі, запікають, тушкують. Цукіні додають у пасту, омлет, рагу або смакують свіжими із сиром. Листкова зелень зробить кожен прийом їжі ще кориснішим, а ягоди та фрукти стануть соковитим доповненням. Молоді, стиглі, різнокольорові — всі вони розкриваються солодкуватим смаком.
Протягом усього літа триває сезон листкової зелені та духмяних трав. Розділяємо їх на салатні сорти — шпинат, ромен, латук, бостон, гіркі — рукола, цикорій, гірчиця, які корисні для травлення. А також на ароматні — естрагон, кріп, кінза, петрушка, що смакують у салатних міксах, і чебрець, материнка, розмарин, шавлія, які додаємо до маринадів птиці, м'яса та риби.
До сезонної черешні додається вишня, абрикос, слива. Майже в кожному дворі приватних будинків достигає малина. З'являється горошок, молода картопля, капуста білоголова, перша кукурудза, персики та нектарини.
Серпень
Кухонні піали наповнюються «ікрою» з димних баклажанів та солодкого перцю, томатні соуси та супи супроводжують великі суботні обіди — звісно, якщо ви не вирішите просто насолодитись салатом з томатів п'яти кольорів та свіжої зелені. Молоденька картопля поєднується зусім, що в наявності: кропом, часником, естрагоном, петрушкою та навіть м'ятою. Серпень — класичний овочевий раціон і повнадоспілість усіх продуктів.
Протягом усього літа триває сезон листкової зелені та духмяних трав.
Зелень — той самий anti-age. Антиоксидантний набір вітамінів і мінералів (включно з кальцієм), плюс клітковина захищають й очищують судини, працюють з холестерином та жовчними кислотами. І що темніший лист та більше в ньому колірних пігментів, то він корисніший.
Серпень — період десятків сортів пахучих помідорів, ожини, кавунів та динь на півдні країни. Баклажани, картопля, кукурудза, весь спектр хрестоцвітих. Повертається другий сезон редиски, полуниці та малини. Достигає інжир.
Найкращі поєднання
Щавель + полуниця + фета
Щавель + запечена картопля + часник
Горошок + редиска + яйце
Смородина + цілісний овес + гарбузове насіння
Горошок + вершкове масло + часник
Смородина + шовковиця + мигдаль
Цвітна капуста + гриби + часник
Цвітна капуста + яйце
Copyright © 2021 Сервіс доставки "OVO". All rights reserved