З локального у фокусі — коренеплоди. Наприклад, корінь петрушки. Цей коренеплід — щось середнє між морквою та пастернаком, однак його смаковий профіль дає натяк на трав'янисту петрушку. Корінь петрушки можна цінувати за високий вміст вітаміну B9 (природна форма фолієвої кислоти), клітковину й цинк, що так важливі для підтримки імунітету в холодну пору. Ідеальним інгредієнтом меню є буряк. Це хороше джерело клітковини, фолієвої кислоти, марганцю, калію, заліза та вітаміну C. Завдяки цим речовинам поліпшується кровотік, при відхиленнях знижується артеріальний тиск, а ось бетаїн нормалізує кислоту шлунка та допомагає з травленням. І не варто забувати про зелень — кріп, петрушку, листя салату, заморожений шпинат, сушені чебрець та орегано.